Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Николина Ангелкова проведе работна закуска с посланиците в България

Николина АнгелковаНиколина Ангелкова

Страната ни има изключителен потенциал да развива културно-историческия туризъм. Тенденциите сочат, че все повече туристите не просто избират България за своята ваканция, а искат да получат знания за нея, да се докоснат до автентичното, до историята. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна закуска с посланиците у нас, която се организира от МТ. На събитието присъстваха около 50 ръководители и представители на дипломатическите мисии у нас.

Пред ръководителите на дипломатическите мисии министър Ангелкова отново подчерта, че основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, като действията са насочени към достигане на позиция в топ 5 на страните от Югоизточна Европа.

Министър Николина Ангелкова изтъкна, че усилията на всички институции са координирани и насочени към гарантиране безопасността и комфорта на туристите, не само през летния сезон, а и през цялата година. „За да създадем спокойствие и сигурност на почиващите, сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на плажовете“, посочи още министърът на туризма.

Тя съобщи, че към момента прогнозите са за 10% ръст на туристите през лятото в България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.