Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До Варна и Бургас това лято ще има полети от 20 нови дестинации

До Варна и Бургас това лято ще има полети от 20 нови дестинацииснимка: chernomore.bg

През това лято летищата във Варна и Бургас ще имат връзка с 20 нови дестинации, съобщиха днес от пресслужбата на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. От компанията уточняват, че лятното разписание вече е в сила, а прогнозата е трафикът до морските летища през сезона да се повиши с около 10 процента в сравнение с миналата година.

Новите дестинации, до които ще има полети от и до Варна, са шест - Касел /Германия/, Залцбург /Австрия/, Бирмингам /Великобритания/, Харстад /Норвегия/, Лион /Франция/ и Кайро /Египет/. Летището в Бургас ще има нови връзки с Мюнхен, Меминген и Дюселдорф Везе /Германия/, Милано и Бергамо /Италия/, Лвов /Украйна/, Ротердам и Маастрихт /Холандия/, Лодз и Шимани /Полша/, Лил /Франция/, Йоребру и Норкьопинг /Швеция/, Вааса /Финландия/, Бейрут /Ливан/ и Техеран /Иран/.

Най-големите пазари за морските летища са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от другите три държави да се увеличат. Особено положителни са прогнозите за полския пазар, при който броят на гостите може да нарасне с до 30-40 процента.

Очакванията на концесионера са през това лято летището в Бургас за първи път да посрещне над 3 милиона пътници, а това във Варна - над 2 милиона. От компанията уточняват, че вече е планирано разширяването на аеропорта в Бургас. Проектът ще бъде реализиран през 2019-2020 година. Ще бъде разширена зоната за регистрация в Терминал 2, като бъдат изградени до 12 нови гишета за чекиране. Освен това зоната за сигурност ще бъде обновена с допълнителни рентгенови машини, а паркингът ще бъде разширен. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники