Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Прогнозираме 5% ръст на чуждестранните туристи

Министър Ангелкова: Прогнозираме 5% ръст на чуждестранните туристи

Изпратихме изключително успешен зимен сезон, който по брой посещения на чужди туристи е рекорден от влизането на България в Европейския съюз. От декември 2017 до март 2018 г. те са над 1,6 млн., като ръстът спрямо зимния сезон 2016/2017 г. е 12%. Това е основата, върху която искаме да надградим успешна 2018 г., и нагласите за лятото са оптимистични, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна. Тя участва в среща с представители на местната власт и контролните органи от областите Варна и Добрич за готовността за летния сезон. В дискусията се включиха кметът на община Варна Иван Портних и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Прогнозите за това лято са да достигнем над 5% ръст на чуждите туристи спрямо летен сезон 2017 г., което ще затвърди устойчивата тенденция за развитие. За миналото лято чуждестранните гости бяха 5,3 млн. души. Ще разчитаме на посетители основно от пазарите Германия, Румъния, Турция, Русия, Великобритания, Израел, Полша, Чехия, Унгария, посочи министърът.

Тя коментира, че важен фактор за реализиране на ръстовете е доброто стопанисване на морските плажове и заведенията за настаняване и хранене. Контролът по ивиците ще бъде още по-засилен това лято, защото трябва да сме сигурни, че услугата за туристите отговаря на изискванията, каза още тя и припомни, че на сайта на министерството са обявени телефон за сигнали и нередности на плажовете, както и телефонна линия за нарушения по Закона за туризма.

Успяхме да намалим броя на неохраняемите плажове, обърна внимание министър Ангелкова. Тя съобщи още, че и това лято ще има допълнително командировани служители на МВР, за да се гарантират сигурността и спокойствието на туристите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.