Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Руски студенти изкараха учебната си практика в Белоградчик

Руски студенти изкараха учебната си практика в Белоградчик

В продължение на четиринадесет години руски студенти провеждат учебна практика в Белоградчик. Този път тя е организирана от Катедра „География на отдиха и туризма“ при Факултета по география на Московския държавен университет „М. Ломоносов“.

По време на своето пребиваване тримата научни ръководители – проф. Анна Юриевна, доцент Наталия Николаевна, Николай Михайлович, и шестима студенти проведоха няколко срещи с кмета и зам. кмета на общината – Борис Николов и Росен Младенов. Споделено бе, че основната цел на 16-дневната учебна практика е изучаване опита на община Белоградчик в развитието на туризма. Бяха откроени и по-важните задачи за изпълнение: характеристика на територията на общината (икономическо и географско положение, демографска ситуация, социално-икономическо развитие и ролята на общината за нейното развитие); история на развитието на туризма в общината, реализирани проекти и постигнати резултати; оценка на туристическия потенциал и популяризиране на съществуващите перспективи на развитие на природните, историческите и културни забележителности; оценка на състоянието на обектите от туристическата инфраструктура – местата за настаняване, обектите за обществено хранене, културните учреждения и др.; изучаване на предложените туристически продукти – видове туризъм, туристически маршрути, мероприятия за привличането на туристи, изучаване на каналите за реклама на туристическите продукти; изучаване Стратегията за развитието на туризма и нейната реализация; провеждане на анкета сред местните хора, гостите на града и частните предприемачи; оценка и перспективи на развитие на трансграничното сътрудничество в областта на туризма.

Чрез своите практически занимания, студентите от своя страна също получиха голям обем допълнителна информация. Много интересни резултати бяха получени и в проведените от тях анкети. Част от тях очертаваха положителната роля на общината в развитието на туристическия отрасъл, който е приоритетен, а направените препоръки се отнасяха преди всичко до поддръжка на екопътеките, недоброто състояние на наблюдателните площадки по тях, не се забелязва промяна в мисленето и начина на живот на местните хора, отношението им към туристите и др.

След окончателната редакция на Отчета за лятната практика на студентите, той ще бъде представен за ползване от общината. По този начин студентите искат да бъдат полезни на общинското ръководство в нелеката работа по развитието на туризма с цел реализиране на социално-икономически подем на общината.

Ръководството на руските студенти изрази своята сърдечна благодарност за топлия и радушен прием и за цялостната организация на практиката. Те посетиха и всички балетни и оперни спектакли от летния фестивал «Опера на върховете – Белоградчишки скали» 2018.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.