Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Затвориха Какао бийч и плажно заведение до Созопол заради шума

Затвориха Какао бийч и плажно заведение до Созопол заради шумаснимка: 24chasa.bg

За първи път в най-новата ни история се спират от експлоатация две заведения, неспазили забраната за озвучеване на открито след 23 часа. От петък не работят "Какаовият плаж" в Слънчев бряг и "Хедон" на къмпинг Каваците. Независимо, че някои казват, че заведенията са затворени заради ремонт или пръскане за мухи", съобщи на брифинг в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Той уточни, че обектите ще останат затворени докато собствениците им не отстранят нарушенията.

"Не става дума за лични вендета, а за спазване на закона. Още на 8 юни проверихме "Какаовият плаж" в Слънчев бряг, а на 9-ти юни - "Хедон" в Созопол. Още тогава са констатирани нарушения и са издадени предписания. Но вместо да ги отстранят заведенията продължиха. На 5 август получихме многобройни сигнали за шума. От РЗИ провериха, оказа се, че са проведени мероприятия-концерти с по няколко хиляди човека. Разпоредено е било спиране на озвучаването, но е последвал отказ, след което са издадени предписания. Заведенията обаче са продължили да работят, затова в петък /10 август-б.р./ бяха издадени заповеди за спиране от експлоатация" , обясни Симеонов. Мярката, според него, щяла да има възпитателен ефект.

Той отбеляза още, че най-много нарушители на Закона за шума са констатирани в общините Несебър и Созопол, в които нямало действащи наредби за обществен ред, тъй като прокуратурата ги отменила преди няколко месеца.

Проверка на bTV показа, че заведението в Слънчев бряг вече работи, а голямо парти е било отложено през уикенда, с обяснението за технически причини. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.