Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова: Стопаните на 10 морски плажа са застрашени от прекратяване на договорите, ако не изпълнят предписанията

Министър Ангелкова: Стопаните на 10 морски плажа са застрашени от прекратяване на договорите, ако не изпълнят предписанията

Стопаните на около 10 морски плажа са застрашени от прекратяване на договорите им заради драстични нарушения, ако не изпълнят предписанията ни до края на този сезон. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при днешната си инспекция на морски плаж “Слънчев бряг-централен”, който също е сред неизрядните. Тук сме наложили неустойка от 32 хил. лв. за наличие на бетонови площадки на самата ивица около 6 заведения – „Кораба”, „Фиеста”, „Морис” и др. Открихме също допълнителна търговска площ до заведението „Кораба” и сме дали предписание за отстраняването й, коментира министърът. Тя поясни, че съвместно с ДНСК и РДНСК е установен пред хотел „Европа” и асфалтов паркинг на същия плаж, което е абсолютно недопустимо.

Сред нарушителите попадат още „Созопол-Буджака”, където липсват спасители, медицинско обслужване и има допълнителна търговска площ извън одобрената от министъра на туризма схема, „Равда-Академика”, „Равда ХТИ”, „Равда НДК”. На четири плажа от територията на община Бяла перманентно липсват спасители и има допълнителна търговска площ, стана ясно от думите й.

Министър Ангелкова припомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило неустойка от 101 хил. лв. заради липса на спасители в началото на юни, но там се очаква да започне процедура за концесия, защото договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, категорична бе министърът.

Проверката на РИОСВ засега не откри строеж върху дюни на „Слънчев бряг-централен”, но инспекциите продължават интензивно по план и по сигнали, уточни още тя. Предписанията, които ведомството е наложило, не освобождават стопаните на плажовете от плащане на неустойки, за които те са информирани с писма.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.