Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бягане до Черни връх ще отбележи 123 години организиран туризъм в България

Бягане до Черни връх ще отбележи 123 години организиран туризъм в България

С бягане от центъра на София до Черни връх ще бъде отбелязана 123-ата годишнина от началото на организираното туристическо движение в България. Събитието "Витоша рън", което се организира от сдружение "Маратон" и община София, ще се проведе за 12-и път в неделя.

Стартът ще бъде даден в 9.00 часа пред билетния център на НДК. Надпреварата е с дължина 18 км при обща положителна денивелация 1734 метра. По трасето ще има три подкрепителни пункта, като маршрутът ще бъде маркиран с ленти и табели.

До момента за "Витоша рън" са се регистрирали над 250 души. Контролното време за изкачването до върха ще е 5 часа. Рекордът се държи от Шабан Мустафа, който през 2015 г. измина трасето за 1.36:46 часа.

Таксата за участие до 24 август е 30 лева, а в деня на състезанието е 35 лева. Регистрацията ще става през сайта на сдружение "Маратон" или на място в периода 9.30 - 10.30 ч. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.