Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи

Ангелкова: Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи

Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия и Германия. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна в Бургас с представители на туристическият бизнес от Южното Черноморие.

По думите на Ангелкова, фалитът на две чартърни авиокомпании, които са оперирали на българския туристически пазар е довел до спад на туристи от Германия и Полша. Добрата новина е, че до Летище Бургас започват чартърни полети от нови 9 английски града.

Николина Ангелкова - министър на туризма: В момента се борим буквално ежедневно в разговори с всички големи туроператори, които работят на пазар "България", да насочим вниманието към нас и да се справим с различните ситуации, които възникнаха. Основно към момента спад в ранните записвания има на пазар "Русия", за който ние съобщихме и към момента в следствие на фалита на "Еър Германия" наблюдаваме лек спад и от пазар "Германия", но се надявам че съответно записванията в последният момент също ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове." / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники