Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Туризмът отбелязва спад между 3% и 6%

Николина Ангелковаснимка: bgnesagency.comНиколина Ангелкова

„Стартираме разработването на специален механизъм, който предстои да представим, за подпомагане на организирания туризъм. Както правят в Гърция, Испания, Хърватия и Кипър, които са наши преки конкуренти в летния туризъм“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде репортер на БГНЕС.

Министър Ангелкова коментира летния туристически сезон и отливът на туристи, който се наблюдава на българското Черноморие.

„Още от началото на тази година обявихме, че ни очаква един труден туристически сезон, пълен с предизвикателства. Големи наши преки конкурентни дестинации, като Турция, Тунис, Египет и др., имат сериозна политика по отношение на субсидиране и насочване на потока от туристи към тях“, заяви Ангелкова.

Тя подчерта, че прогнозите показват между 3 и 6 процента спад на туризма в страната за цялата година, а на морския туризъм у нас – между 5 и 8 процента. „Правим всичко възможно да привлечем интереса към записванията в последния момент към България“, увери министърът. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники