Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма

Държавата ще субсидира чартърни полети в туризма

Държавата ще субсидира чартърни полети за стимулиране на туризма у нас. Това заяви в КК „Албена“ премиерът Бойко Борисов, който откри новата мултифункционална зала "Перуника" в КК „Албена“.

„Очаквам от НСОРБ, Министерството на туризма и местните власти план как държавата може да подпомогне туризма със субсидиране на чартърни полети. Трябва обаче да има възможности за печалба. Няма смисъл данъкоплатците да дават и пак да сме на загуба“, допълни той.

Според хотелиерите у нас, само субсидирането на чартъри не е достатъчно за привличане на чужденци.

„Ако се дотират полети и след това те са празни, това също ще доведе нула туристи в България, трябва да има цялостна политика, обвързана стратегия, работа през зимните месеци, за да може това нещо да помага”, коментира Димитър Тачев, зам.-дир. „Продажби” на к.к. Албена.

Туроператорите смятат, че субсидирането на чартъри ще е от полза не само през пролетта и есента, но и ще компенсира по-слаб сезон, като този.

Помощта първо трябва да се насочи към традиционните дестинации – Германия, Централна Европа и скандинавските страни, защото техният отлив оказва най-голямо влияние. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники