Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Повечето компании в туристическия сектор очакват загуби от 50 до 100%

Ангелкова: Повечето компании в туристическия сектор очакват загуби от 50 до 100%

Проучванията към момента сочат, че повечето компании в сектора очакват загуби между 50 и 100%. Повечето от тях предвиждат да съкратят персонала или да го пуснат в неплатен или платен отпуск, каза в предаването „Лице в лице“ министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Първо се предлага платен отпуск, след това неплатен, а накрая се минава към варианта съкращения. Само до 10% от компаниите за момента не предвиждат съкращаване на персонала“, поясни Ангелкова.

Чака се информация от Европейската комисия дали ще бъде одобрена по оперативна програма възможността за подпомагане до 50 000 лева на микро, малки и средни предприятия при определени условия, за да се окаже допълнителна помощ на сектора.

Министерството на туризма предвижда и кризисна рекламна стратегия, но основно се разчита на българските туристи. Затова и се обмисля само за тях това лято шезлонгите и чадърите на плажа да бъдат безплатни. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники