Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Идея за спасяване в кризата: „Слънчев бряг“ да стане база за почивка на преболедували COVID-19

Идея за спасяване в кризата: „Слънчев бряг“ да стане база за почивка на преболедували COVID-19снимка: btvnovinite.bg

Хотелиерите у нас със смела идея как туризмът да се спаси от кризата, като помогне и на здравеопазването. Според предложението им, най-големият ни морски курорт „Слънчев бряг“ може да стане база за почивка на пациенти, преболедували коронавирус.

Преди повече от половин век Слънчев бряг е бил прочут не с камилите, палмите и дюните, а с кристално чистия си въздух. Това показва справка в архивите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Морските течения на „Слънчев бряг“, Несебър и гората отзад – това съчетание създава уникална йонизация, която способства за лечение на всички видове вируси“, уточни Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

В писмо до правителството от бранша предлагат да изпрати учени и вирусолози, които да тестват качествата на въздуха в курорта.

„Предлагаме нашите хотели да се превърнат в балнеосанаториуми или профилакториуми за всички тези българи, на всички е ясно, че ще преминат много ще бъдат заразени, да дойдат на море на преференциални цени“, добави Налбантов.

Според Института за анализи и оценки в туризма летен сезон ще има, но различен от всички до сега.

„Ще има хотели, които ще работят по-добре – това ще бъдат по-малките хотели. Ще има хотели, които ще имат проблеми – това ще бъдат много големите хотели или хотелски комплекси. Но при всички случаи – трябва да знаем, че туризмът е феномен и той няма да бъде спрян от коронавиурса“, заяви Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники