Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юли

Ангелкова: Планираме летният сезон да започне от първи юлиснимка: nova.bg

Туризмът в целия ЕС и в целия свят се намира в тежка и безпрецедентна криза. Важно в момента, особено за нас като държава, в която туризмът заема 12% от БВП и ангажира 11% от работещите, – всеки един със своите действия е важен, за да промотираме България като туристическа дестинация. Важно е са обединим усилията си като местни власти и бизнес, за да отстояваме своите интереси с оглед максимално бързо възстановяване след кризата. Всички тези теми бяха коментирани на онлайн срещата на министрите на туризма на страните от ЕС, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в МС, предаде репортер на БГНЕС.

Светът ще бъде изключително различен след пандемията, особено в сектор "Туризъм". Поискахме единни правила за отваряне на границите на държавите членки на ЕС. Както и единен протокол както за работещите в сектора, така и за туристите. С единни общи европейски правила хаосът със сигурност ще бъде по-малък.

Предложихме и по-гъвкави режими за туристическите визи за трети страни. Важно е да се възвърне доверието на хората към пътуванията.

За мен всеки един, работещ в сектора, е важен. България не е само море и планини, не е хотелчета и ресторантчета, България е всичко, има множество възможности, каза още Ангелкова. Сега е моментът заедно да помогнем на нашата страна, като изберем България това лято, макар и за късна почивка. Заедно можем да помогнем туризмът да се възстанови.

Очакванията са от 15 юни да започне подготовката, а от 1 юли да стартира активен летен сезон, отбеляза още Ангелкова. "Направили сме предложения, анализирайки всеки конкретен плаж за това къде е възможно да има безплатни чадъри и шезлонги и къде да са на символични цени", каза още министърът на туризма и добави, че предстои среща с асоциацията на концесионерите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники