Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Туристическият сезон в сянката на коронавируса

Туристическият сезон в сянката на коронавирусаснимка: bnr.bg

С чартърни полети от Германия и Великобритания на 17 юни се очакват първите туристи по Южното Черноморие. Това ще се случи, ако извънредното положение в страната не бъде удължено. На 23 юни Слънчев бряг се готви да посрещне първите чешки групи. По изчисления на регионалните туристически организации, ако сезонът започне в средата на юни, България няма да бъде посетена от около 850 хиляди чуждестранни граждан.

Песимистичната прогноза за морския туризъм е сезонът да започне след 15 юли. Според анализи при този вариант един милион по-малко чуждестранни граждани ще посетят страната ни.

Много от чуждестранните туроператори вече отменят резервациите за лято 2020. Израелски туристи по всяка вероятност това лято няма да има, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

Никакви реклами, мобилни приложения и туристически портали няма да помогнат на туристическия бранш този сезон, категоричен е председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов. Изготвените мерки от Министерството на туризма той определя като неефективни. Ресорното министерство трябва да разработи политика и стратегия както за предстоящото лято, така и за 2021 година, подчерта той. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники