Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Отварят "Албена" в края на май и при строги мерки за сигурност

Отварят "Албена" в края на май и при строги мерки за сигурност

При спазване на строги мерки за сигурност Курортен комплекс "Албена" отваря врати за туристи в края на месец май. На входа на всеки хотел гостите ще преминават медицински преглед, като ще им се мери температурата. Всички служители на ваканционното селище ще работят с предпазни средства.

Новият туристически сезон в курорта Албена започва от 29-ти май. Мерките за сигурност започват още от бариерата на вилното селище, с дезинфекция на всеки автомобил. Това лято хотелската база тук ще бъде заета до около 70 процента.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Хотелските стаи, освен че ще бъдат дезинфекцирани от нашите служители и камериерките, които ще работят с дезинфектанти щателно ще бъдат дезинфекцирани с машини, които са на принципа на студения аерозол, преди настаняване на гостите, което дава допълнителна двойна дезинфекция на цялата хотелска стая.

На двойна дезинфекция ще подлежат хотелските ресторанти, коридори и лобита. Заради мерки за сигурност са подготвени специални карантинни стаи.

Всички необходими мерки за безопасност са предприети и за плажа в курорта.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Нашите чадъри на плажната ивица ще бъдат разположени на седем метра разстояние един от друг. Шезлонгите и чадърите се дезинфекцират по няколко пъти на ден от персонала, който работи на плажната ивица.

На всички подходи към плажните сектори вече са поставени специални диспенсъри за дезинфекция. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники