Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Ангелкова в Бургас: Сигурна територия сме, работи се по световните здравни правила

Министър Ангелкова в Бургас: Сигурна територия сме, работи се по световните здравни правила

Регионът на Бургас, на Българското Черноморие е сигурна туристическа дестинация в настоящата криза с COVID-19, работи се по световните здравни правила и това ще продължи с нужната дисциплина.

Това заявиха от Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на община Бургас Димитър Николов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб при представяне на резултатите от изследване за разпространението на СOVID-19 в тази част на страната.

Министър Ангелкова подчерта значението на направеното изследване, което е свидетелство, че навременните и ефективни мерки, взети от правителството, доказват ползата си. Данните са изключително важни за туризма, коментира министърът. Те показват, че в Бургаска област случаите с коронавирус са под 1% и регионът е пример в това отношение.

Експерти, участвали в изследването, посочиха, че целта му е да се установи епидемиологията на вируса. Обхванатата територия е област Бургас и съседните 5 общини. Участвали са 2300 души през периода 2-22 юни, избрани на случаен принцип, но свързани с туризма, както и хора от първа линия. Разделени са били на 4 групи, паритетно мъже и жени. Отчетените резултати дават основание, че и занапред не се очаква широко разпространение на инфекция, сочат констатациите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.