Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септемвриснимка: bnr.bg

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември заради липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка. Това каза за „Хоризонт“ Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта.

Някои от хотелите са работили само по две седмици през този летен сезон и поради нерентабилност са затворили, каза Елена Иванова:

„Те отвориха и не цялата си база, а само 50 процента от легловата си база. Да, определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента“.

В момента има малък брой туристи от Германия, Полша и Украйна. Поради липсата на чартърни полети се разчита на летовници с автомобилен транспорт, каквито са предимно българите и румънците в момента:

„Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават „Слънчев бряг“ и се разхождат по алеите, казват: „Никога не сме виждали комплексът толкова празен“. Това е самата истина“, каза още Иванова.

Няма рекламации и оплаквания от продукти и обслужването. Хигиената в обектите в момента е на много по-високо, допълни още тя. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.