Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров

Вицепремиерът Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров по повод предстоящото й посещение в Москва. В периода 7-10 септември тази година в руската столица ще се проведе Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020, на което България е страна-партньор и в официалното му откриването участие ще вземе вицпремиера Марияна Николова. Страната ни ще е представена с най-големия щанд, а участие в борсата ще вземат редица български фирми.

Сред основните цели на предстоящата визита са задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазване позициите на България като предпочитана туристическа дестинация на руския туристически пазар в условията на продължаващата пандемия от коронавирус и готовността на страната ни да посрещне руски туристи по време на предстоящия зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021.

Посланик Макаров потвърди желанието на руската страна за възобновяване на туристическите пътувания между двете страни.

Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация, увери вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения.

Министър Николова благодари за разговора и поднови молбата си към посланик Макаров за оказване на съдействие за възстановяване на самолетните полети между двете страни като основен фактор за развитието на туристообмена.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники