Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марияна Николова на среща с ръководителя на ФАТ в Москва: Предприемаме редица стъпки, за да посреща България повече руски туристи

Марияна Николова на среща с ръководителя на ФАТ в Москва: Предприемаме редица стъпки, за да посреща България повече руски туристи

Отношенията между България и Русия се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа. Между държавните институции на България и Русия, както и туристическия бизнес на двете страни, има установени много добри традиции, изграждани с десетилетия. Важно е да се възстанови туристопотокът между двете страни. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма, г-жа Марияна Николова с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация, г-жа Зарина Догузова.

Много се радвам да ви посрещна в Москва, след толкова месеци на карантина. Надявам се взаимоотношенията между страните да се развиват и взаимоизгодното сътрудничество да продължи. Туризмът е много важно направление в икономиката, важно е хората да пътуват, каза г-жа Догузова. Връзката между двата народа е историческа. Човек, когато пътешества и посещава дадена страна, той научава традицията и бита ѝ. Туризмът е направление, от което зависят над 50 направления и затова е приоритет за нашата държава. Страната е открита за диалог и обмяна на опит, категорична бе ръководителят на ФАТ г-жа Догузова.

Готови сме на сътрудничество и диалог в името на двустранното сътрудничество. За първи път в Русия туризмът се поставя на първо място като най-важна цел за възстановяването на икономиката. Готови са да поддържаме контакт и да подпомагаме туризмът да се развива, заяви г-жа Догузова.

Бих искала да Ви уверя, че Министерството на туризма ще продължи да работи България да се реализира все по-успешно като целогодишно туристическо направление на руския пазар. В условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение да продължим нашето ползотворно сътрудничество. В момента, в който границите между нашите две страни се отворят, България е готова да посрещне своите руски гости като сигурна туристическа дестинация, в контекста на продължаващата пандемия от коронавирус, подчерта Николова.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники