Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Марияна Николова: Русия е сред 10-те страни, от които посрещаме най-много туристи

Марияна Николова: Русия е сред 10-те страни, от които посрещаме най-много туристи

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Алтай Юксел и Румяна Юксел, ръководство на туроператорска фирма „Аква Тур БГ“ ООД. Компанията работи основно с организиране на пътувания от и до Русия и затова фокус в дискусията бе възможността за насърчаван на посещенията на този пазар.

Пазар Русия е важен за развитието на отрасъла, като се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители, заяви вицепремиерът. Тя посочи още, че важно условие за увеличаване на броя на пътуванията е издаването на визите. Министерството на туризма съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им, информира министър Николова. И уточни, че целта е те да се издават в много кратки срокове поради интереса на руските граждани към т.нар. „last minute” почивки.

Представителите на компанията коментираха, че този въпрос е ключов и по-лесното и бързо издаване ще допринесе много за увеличаване на пътуванията между двете страни.

Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, работим последователно и приоритетно, за да го постигнем и вярвам ще се случи максимално скоро, каза още вицепремиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники