Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова информира първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация за възможностите за влизане на руски туристи

Вицепремиерът Марияна Николова информира първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация за възможностите за влизане на руски туристи

Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова информира в телефонен разговор Елена Лисенкова, първи зам.-ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация за възможностите за влизане на руски туристи у нас.

"Наша най-важна задача в настоящия момент е да възстановим двустранния туристопоток, който пострада изключително много от глобалната пандемия от Ковид-19", заяви министър Николова. Тя поясни, че днес на среща при министър-председателя Борисов, с участието на здравния министър професор Ангелов са анонсирани три възможности за влизане в България - ваксинационен сертификат, обхващащ всички признати от Световната здравна организация ваксини, с отрицателен PCR тест или с отрицателен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.

Вицепремиерът поясни още, че е осъществен голям напредък по отношение на ваксинирането на туристическия бранш. По думите ѝ нито един турист у нас – и български, и чуждестранен, не се е разболял от Ковид-19 от началото на пандемията, и това ни дава огромни надежди, че можем да имаме спокойно и безопасно лято.

Министър Николова съобщи още, че българското посолство в Москва организира среща на 29 април с всички акредитирани туроператори, работещи за дестинация България, на която своевременно ще бъдат информирани за изискванията за пътуване. Тя добави още, че ще продължи да работи, съобразно правомощията си, за укрепване на двустранното сътрудничество.

От своя страна Елена Лисенкова изказа благодарностите си, че именно Руската федерация е първата страна, която България информира за начините на влизане на туристите. „Много се радваме, че давате три възможности и сме сигурни, че това ще направи пътуванията от Русия към България безопасни“, уточни тя. И добави, че Русия е отворена за партньорство и сътрудничество с България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники