Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Анелия Крушкова: Шпионските скандали оказаха отражение на туризма в България

Анелия Крушкова: Шпионските скандали оказаха отражение на туризма в Българияснимка: dnevnik.bg

Дипломатическите и шпионски скандали са оказали отражение на туризма в България. “Ние много дълги години се чудехме дали искаме руските туристи или не. Сега ги искаме, тъй като до голяма степен те запълват броя на туристите, които посещават България и оставят своите пари тук,”, това каза Анелия Крушкова, бивш председател на Държаваната агеция по туризма в ефира на Би Ти Ви.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.

"Малко вероятно е и по-скоро е утопия да се смята, че някакви потоци от български туристи биха запълнили голямата хотелска база, която се намира на Черноморието. Тя е построенна за туристите, които идват от чужбина".

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято. Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники