Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Проданов пред посланика на Азербайджан: Важен партньор сте, трябва да продължим сътрудничество си

Министър Проданов пред посланика на Азербайджан: Важен партньор сте, трябва да продължим сътрудничество си

Азербайджан е много важен и стратегически партньор за нас и възлагам огромни надежди на бъдещото ни съвместно сътрудничество. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов пред Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов, посланик на Република Азербайджан в България.

Министърът уточни, че Азербайджан е перспективен туристически пазар за България, като най-често страната ни е предпочитана дестинация за семейна почивка от азербайджански туристи. „Ковид кризата оказа своето негативно влияние, но въпреки това трябва да продължим работа, за да постигаме резултати“, бе категоричен той.

Н. Пр. Хюсейн Хюсейнов разясни, че основен приоритет в неговата дейност е да засили контактите между двете страни. А относно туризма е на мнение, че това е най-добрият начин за сближаване на народите, тъй като дава възможност на хората да се запознаят по-обстойно с чуждата култура, обичаи и кухня. „Имаме много възможности за съвместно сътрудничество, единствената бариера в момента е пандемията“, каза още той и разказа за инициативите, които организира посолството за популяризиране на България в Азербайджан и обратно.

Министър Проданов и посланикът обсъдиха и въпроса за темпа на ваксинация в двете страни, както и възможностите за провеждане на бъдеща съвместна среща с туристическия бизнес. Двамата се обединиха и по темата за възстановяване на директната линия Баку-София-Баку, която бе прекратена при настъпването на коронакризита.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.