Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Модева разговаря с посланика на Република Молдова Н. Пр. Анатол Чебук

Зам.-министър Модева разговаря с посланика на Република Молдова Н. Пр. Анатол Чебук

Заместник-министър проф. Мариела Модева разговаря с посланика на Република Молдова в София Н. Пр. Анатол Чебук. Основен акцент в дискусията бе увеличаване на туристопотока между двете държави и бъдещи съвместни инициативи.

„Молдова е приоритетен туристически пазар и партньор на България“, заяви проф. Модева, като представи данни, според които за 2021 г. общият брой на туристическите посещения от Молдова у нас възлиза на 84 291. По думите ѝ именно в културното многообразие се крие възможността за добри международни отношения и подчерта, че молдовските туристи са желани гости в България, въпреки несигурната ситуация в момента в региона.

Във връзка с разпространението на COVID-19, зам.-министър Модева обясни пред посланика, че все повече области в България попадат в т.нар. зелена зона, което е предпоставка за постепенно отпадане на въведените противоепидемични мерки. „Приближавайки се до летния сезон, се надявам все по-голяма част от мерките да бъдат премахнати. Нашето настояване е и за по-олекотен режим за влизане с страната, така че входящият туристопоток да се увеличава“, бе категорична тя.

От своя страна посланик Анатол Чебук поясни, че двустранните отношения в областта на туризма са изключително важни за Молдова. Според него голяма част от молдовските граждани, които са избирали Украйна за своята почивка и ваканция ще се насочат към други дестинации, включително и България.

По време на срещата бяха обсъдени и създаването общи културни и туристически маршрути, съвместно с Румъния.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники