Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Проданов: България се рекламира в 25 държави в Европа

Министър Проданов: България се рекламира в 25 държави в Европа

„Министерството на туризма стартира рекламна кампания на България в 25 страни в Европа и вече текат излъчванията на клипове в национални и водещи телевизии“. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов пред журналисти в Народното събрание.

На 11 и 12 юни предстои символично откриване на летния туристически сезон. По покана на министъра на външните работи Теодора Гeнчовска и министъра на туризма Христо Проданов, ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Република България, ще посетят Черноморието на опознавателна визита, за да се запознаят с туристическия потенциал, обяви министър Проданов. „Целта е всички посланици да се убедят, че България е сигурна и спокойна дестинация и да поканят своите сънародници на почивка“, каза министърът.

Той коментира предстоящия летен туристически сезон в България и посочи, че е умерен оптимист. "Негативно влияние оказва войната в два аспекта. Прякото е, че доста голяма част от тези, които са по-далеч от България смятат, че Черно море е неспокойно, а това не е така. Черно море е една спокойна и сигурна зона и се опитвам по всякакъв начин да казвам каква е истината и да призовавам нашите гости от чужбина да не се притесняват и да посетят българското Черноморие", добави още министър Проданов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники