Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" е сменен

АЭС КозлодуйАЭС Козлодуй

С решение на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" за изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е определен досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Иван Андреев, съобщиха от холдинга.

Смяната на досегашния директор Димитър Ангелов става ден след като депутатът и лидер на наскоро учредената партия "Нормална държава" Георги Кадиев подаде сигнал срещу него за корупционни практики, нагласяване на търгове за ремонт и изкуствено завишаване на цени за изпълнение на ремонти. Кадиев обясни, че самият той е получил сигнал с копие на регистрация на офшорна компания, собственост на Ангелов.

Ден по-късно Ангелов е сменен, а в съобщението за това изрично се уточнява, че "причината за промяната в ръководството на дружеството е изтичането на мандата на досегашния й изпълнителен директор Димитър Ангелов на 3-ти юли тази година". Той беше назначен за шеф на централата на 14 септември 2014 г., а преди това е бил на същия пост и през 2008 и 2009 г. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.