Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Зорница Русинова: По данни на „Евростат” за пръв път в България безработицата е 7,1 пункта

Зорница Русиноваснимка: economic.bgЗорница Русинова

За пръв път в България през тази година по данни на „Евростат“ безработицата е 7,1 пункта, при средно за Европа - 8,7 %. Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на РБ Мартин Димитров, във връзка с по-бавния ръст на заетостта през първото тримесечие на 2016 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„За пръв път от 11 години насам имаме много по-реален спад на безработицата в България. По данни на Агенцията по заетостта от началото на годината за пръв път имаме и намаляване на броя на регистрираните с около 45 хиляди човека, т.е. от много години насам имаме положителни тенденции на пазара на труда, свързани с по-висока икономическа активност и нарастване на заетостта“, заяви министър Зорница Русинова.

Предвидените средства по инициативата „Младежка заетост“ за 2016 г. са в размер на над 209 млн. лв. Министър Русинова обясни, че с тези средства ще се осигури подкрепа на близо 40 хиляди младежи. Министър Русинова посочи, че през Съвета за насърчаване на заетостта се предлага регионализация на програмите и силно участие на местните работодатели и на местните власти при формирането на политиките в заетостта.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники