Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оживлението в търговията на дребно затихва

Оживлението в търговията на дребно затихва

Националният статистически институт констатира затихващо оживление в търговията на дребно през май на фона на спада в промишлеността и строителството.

Оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" нараства с 0.2% спрямо предходния месец и с 3.9% спрямо май 2015 г. . За сравнение - през април годишният растеж на оборотите беше с 5.4%, през март - с 6.3%, през февруари - с 3.3%

За месец с 2 на сто се увеличават покупките по пощата, телефона или интернет, с 1.4% - на компютърна и комуникационна техника, с 1% - на лекарства, с 0.6% - на битова техника мебели и други стоки за дома. С 3.3% по-малко, отколкото през април, са продадените дрехи и обувки, с 1.2% е спадът при храните, напитките и цигарите, с 0.4% - на автомобилните горива.

През май 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 13.4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 9.3%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - със 7.4%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 6.8%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 5.0%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 08 Юли 2016 15:04
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.