Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Виетнам разширяват стокообмена и стартират съвместни проекти

Божидар ЛукарскийБожидар Лукарский

Повишаване на равнището на стокообмена между България и Виетнам договориха министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на индустрията и търговията на Социалистическа република Виетнам г-н Чан Туан Ан по време на официалното посещение на министър Лукарски в Ханой, начело на официална и бизнес делегация. „Виетнам е традиционен търговско-икономически партньор в района на Югоизточна Азия и потенциалът за търговия с нашата страна е голям“, заяви министър Лукарски на пленарната среща между официалните делегации на България и Виетнам в Ханой днес.

Министър Лукарски е във Виетнам по покана на колегата си г-н Чан Туан Ан. Целта на визитата е обсъждане на мерки за активизиране на двустранните икономически отношения, представяне на бизнес климата и възможностите за търговия с България и идентифициране на нови области на сътрудничество.

По време на срещата с министъра на индустрията и търговията на Виетнам г-н Чан Туан Ан министър Лукарски подчерта, че традиционно добрите отношения от миналото трябва да се възстановят, като България може да е врата за виетнамските стоки в ЕС. „Целта на посещението ми е да подкрепя на институционално ниво икономическите връзки между двете държави“, обяви той. По думите му България има потенциал и интерес в нарастване реализацията на продукти на фармацевтиката, химическата промишленост, машиностроителна и електротехническа продукция, продукти и услуги на информационните и комуникационните технологии, селскостопанска продукция и техника.

По време на проведена пленарна сесия между официалните делегации на двете страни бяха обсъдени перспективите за производство и преработка на виетнамски стоки за износ за страните от ЕС, както и за създаване на смесени предприятия. Двамата министри обмениха статистическа информация за развитието на двустранната търговия през последните години, като изразиха общо становище за големия, но все още ненапълно реализиран търговско-икономически потенциал на двете страни. Те потвърдиха поставената по време на Двадесет и третата сесия на българо-виетнамската смесена комисия главна цел за трайно постигане на взаимен стокообмен над 100 млн. щ.д

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 18 Октомври 2016 10:22
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.