Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Виетнамският град Хошимин с интерес за проекти в областта на високите технологии, инфраструктурата и транспорта

Божидар Лукарский и Нгуен Тхань ФонгБожидар Лукарский и Нгуен Тхань Фонг

Хошимин има голям интерес към инвестиции и съвместни производства в областта на високите технологии и в тази сфера има много възможности за инвестиции и съвместни проекти. Перспективи за сътрудничество има и в областта на инфраструктурата и управлението на транспорта, които са проблемни за многомилионния град. Това заяви председателят на Народния комитет на гр. Хошимини Нгуен Тханх Фонг на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски по време на посещението му във виетнамския град начело на българска делегация.

Министър Лукарски обясни, че инфраструктурата и контролът на транспорта са сфери, в които България има утвърдени стандарти и пое ангажимент да насочи вниманието на българските фирми към тези области, както и към областта на високите технологии. Той напомни, че с министъра на индустрията и търговията на СР Виетнам г-н Чан Туан Ан са се уговорили за провеждане на бизнес делегация през 2017 г. и покани фирми от Хошимин да участват в делегацията, за да може да обсъдят конкретни проекти. И двамата изразиха надежда, че срещите между българските и виетнамските компании ще станат регулярни.

„Вярвам, че посещението ви ще допринесе за развитие на икономическите отношения между България и Виетнам и че България ще съдейства за подписване на споразумението ни за свободна търговия с ЕС.“ В отговор министър Лукарски сподели, че позицията на България винаги е била в подкрепа за търговското споразумение между Виетнам и ЕС и приветства постигнатите до този момент договорености.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.