Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Българите пият все по-малко бира в пластмасови бутилки

Българите пият все по-малко бира в пластмасови бутилкиснимка: dnevnik.bg

Тенденцията за намаляване на дела на продажбите на бира в пластмасови бутилки се запазва и през 2017 г. Това отчитат от Съюза на пивоварите в България (СПБ), които проведоха годишното си общо събрание, на което бяха изнесени резултатите от дейността на организацията.

Дялът на продажбите на бира в пластмасови бутилки спада на 56%, като през 2016 г. той е бил 57.5%, а през 2015 г. - 60%. Ръст бележи търсенето на кенове и на тях вече се падат 15% от сделките.

Стабилни остават нивата на продажбите в стъклени бутилки (23%) и на наливното пиво (6%). Около 93% от консумираната в страната бира се осигурява от членуващите в СПБ пивоварни, сред които са "Болярка - ВТ", "Бритос" "Загорка", "Каменица", "Карлсберг България" и "Ломско пиво".

През 2017 г. се отчита лек спад в продажбата на бира. След като през 2016 г. продажбите на пиво бяха рекордни за последните 8 години, през изминалата година са продадени близо 51 хил. хектолитра по-малко, или общо 5.13 млн. хектолитра пиво. За поредна година намаляват и количествата на бира от внос, като импортът е 499 000 хектолитра. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.