Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проучванията на „Тотал“ са безопасни за чистотата на Черно море

Проучванията на „Тотал“ са безопасни за чистотата на Черно мореснимка: dnevnik.bg

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева определи като шанс за България проучванията за газ в Черно море. „Темата  с провеждането им е много чувствителна, затова изключително строго следим да се спазват всички изисквания, произхождащи от екологичното законодателство“, каза министър Василева в предаването на БНТ “Денят започва с Георги Любенов”.

Още през 2011 година в законодателството, свързано издаване на оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), бяха въведени по-строги изисквания още на фаза проучвания.

„Всички трябва да бъдат спокойни, защото технологията, която ще се прилага, е най-съвременната и е щадяща околната среда. Взети са всички мерки  по отношение на изисканите проучвания, които са проведени от 2012 до сега, разработени са всички координационни действия и планове за недопускане на каквото и да е замърсяване“, подчерта министър Василева.

МОСВ полага  големи усилия за опазване чистотата на морските води. Близо 350 милиона лева са инвестирани чрез Оперативна програма "Околна среда 2007-2013" в изграждането на пречиствателни съоръжения по цялото Черноморие. Само през изминалата  година бяха пуснати в експлоатация пречиствателни мощности в много от големите населени места по Черноморието.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 03 Май 2016 09:25