Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Делегация от Китай проучва възможностите за изграждане на ядрена мощност

Теменужка Петковаснимка: bnr.bgТеменужка Петкова

Китайската делегация е на работно посещение в България за експертни разговори за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ "Козлодуй", съобщи в интервю за БНР министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Сред условията на българската страна обаче е подобен проект да се развива само ако е икономически обоснован, ако не се изисква държавна гаранция, както и ако не се изисква миксиране на цената на Пети и Шести блок с цена на бъдещ Седми или Осми, поясни Петкова.

Предишните работни срещи с китайски експерти бяха пред декември, когато те огледаха площадката и се ангажираха да представят икономически модел. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.