Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Лукарски и Танева участват в 20-ия Петербургски международен икономически форум

Петербургский экономический форумПетербургский экономический форум

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и министърът на земеделието Десислава Танева ще вземат участие в 20-ото издание на Петербургския международен икономически форум, от днес до 18 юни в Санкт Петербург, Русия, съобщиха от МИ и МЗХ.

В рамките на форума министър Лукарски ще проведе срещи с министъра на промишлеността и търговията на Руската Федерация Денис Мантуров и с първия заместник-министър на икономическото развитие Алексей Лихачов.

Ще бъдат дискутирани възможностите за подобряване на взаимната търговия и икономическото сътрудничество.

Част от делегацията, водена от Лукарски, ще бъдат и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева.

Десислава Танева също ще посети XX-я Международен икономически форум, който се провежда всяка година в град Санкт Петербург.

По време на посещението тя ще се срещне с министъра на селското стопанство на Руската федерация, Александър Ткачов и с Владимир Платонов, президент на Московската търговско-промишлена палата. Основна тема на разговорите ще бъде въведената едностранна забрана за внос на растения, растителни продукти и други извън обхвата на ембарговите стоки, забранени за внос в Руската Федерация придружавани с български фитосанитарни сертификати./БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 16 Юни 2016 09:37