Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Привличаме у нас компании, които напускат Великобритания

Божидар ЛукарскийБожидар Лукарский

Брекзит може да се окаже възможност за България да привлече инвеститори във връзка със сигналите, че ще има отлив на големи компании от Великобритания. Това коментира министърът на икономиката Божидар Лукарски, след като връчи сертификат за инвестиция клас "А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на "Юнифай Сървис Център".

Той отбеляза, че България предоставя доста добри условия за инвестиции, сред които ниските данъчни ставки и оборотни разходи, квалифицирана работна ръка. България, по думите на министъра, би могла да предостави място за развитие на тези компании, които биха напуснали Великобритания, и в този аспект това е възможност за развитието на страната ни и може да се окаже позитив от случващото се с Брекзит.

Според него обаче е прекалено рано да се правят прогнози и планове, тъй като не е ясно дали и кога реално Великобритания ще напусне ЕС, както и какви ще са условията. Лукарски добави, че сигналите от Брюксел са, че след излизането на кралството, вероятно ще се подпишат двустранни договори между всяка членка и Великобритания, в която ще се уточнят бъдещите взаимоотношения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники