Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди британския посланик Ема Хопкинс

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди с почетен знак „За принос към Министерството на отбраната“ посланика на Великобритания Ема Хопкинс. Наградата е за проявен висок професионализъм, активна работа и принос за успешното реализиране на приоритетите в областта на двустранното сътрудничество и във връзка с приключване на дипломатическата мисия в България.

Министър Каракачанов подари на посланик Хопкинс и две книги – първата на историческа тематика, втората е от личната библиотека на министъра - сборник с избрани материали за Балканите от английския печат в началото на XX век.

Посланик Ема Хопкинс получи почетен плакет и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. „Благодаря Ви за активното сътрудничество и добрата съвместна работа“, заяви от своя страна адмирал Ефтимов.

„Чест е да получа тези награди от министъра на отбраната и началника на отбраната. За мен беше удоволствие от моето пристигане през 2015 година досега да работим заедно и да допринесем за засилването на нашето сътрудничество в областта на отбраната. Ангажирахме се с Декларация за засилване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната между двете министерства, извършихме общи учения, видяхме британски кораби в Черно море и работихме съвместно в областта на киберсигурността. Сигурна съм, че моят наследник ще продължи задълбочаването на нашето сътрудничество и приятелство“, подчерта от своя страна посланик Ема Хопкинс.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.