Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сребърният фонд няма да търси доходност поне до 2019 г.

Сребърният фонд няма да търси доходност поне до 2019 г.снимка: bnr.bg

Парите в Сребърния фонд ще продължат да се управляват консервативно, както и досега, е записано в приетата от правителството днес Дългосрочна инвестиционна политика на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система (т. нар. "Сребърен фонд") и Средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на фонда за периода 2017-2019 г.

Сега всичките средства, натрупани от 2006 г. до края на юли 2016 г. в общ размер 2.65 млрд. лв., са внесени в БНБ при нулева лихва.

Двата документа са одобрени от членовете на Управителния съвет на фонда и предвиждат запазване на прилагания досега консервативен подход – активите на фонда да се управляват при спазване принципите на надеждност, ликвидност и прозрачност, се казва в съобщение на правителствената пресслужба за решението. Настоящите пазарни условия не предполагат реализирането на висока доходност при желаните ниски нива на инвестиционен риск, поради което най-добрата алтернатива за инвестиране на средствата на фонда ще продължи да бъде под формата на депозит в централната банка или други инструменти, които тя предлага, са мотивите за решението.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 31 Август 2016 16:31
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.