Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Томислав Дончев: Безсмислено е "Турски поток" да се разглежда като конкуренция на газов хъб „Балкан”

Вицепремиерът Томислав Дончев: Безсмислено е "Турски поток" да се разглежда като конкуренция на газов хъб „Балкан”

Безсмислено е "Турски поток" да се разглежда като конкуренция на газов хъб „Балкан”. Това заяви вицепремиерът и министър по еврофондовете и икономическа политика Томислав Дончев по време на посещение на КС „Провадия”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Той заяви категорично, че проектът за изграждането на газов хъб „Балкан” е различен от първоначалния вариант на проект „Южен поток”. „Инициативата на разработването на газов хъб „Балкан” не е нито алтернатива, нито продължение на „Южен поток”. Това е съвсем различен проект”, заяви Томислав Дончев.

Той подчерта, че по отношение на транзита на газ за следващите 14 години няма поводи за притеснение. „Ние имаме договор, който е в сила 14 години напред и, в който има всички клаузи, включително и клаузата „ползвай или плати” или „достави или плати”, подчерта още Томислав Дончев.

По думите му големите газови проекти не се случват за година или две, като само подготвителната им фаза трае около две-три години. „Неслучайно по време на инвеститорската кръгла маса за газов хъб „Балкан” беше повдигнат критичният въпрос – всичко в която и да е държава-членка трябва да се случва съобразно изискванията на европейското законодателство без значение дали държавата-членка е България, Гърция или друга. Ние поехме ангажимент, което е наше задължение като държава-членка изключително стриктно да следим за това”, посочи още вицепремиерът.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 06 Септември 2016 14:41
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.