Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Съдбата на оборудването за АЕЦ "Белене" щяла да се реши с партиен консенсус

Теменужка Петковаснимка: dnevnik.bgТеменужка Петкова

Какво ще се прави с тези два реактора, ще бъде решение, което ще бъде взето от всички политически партии с консенсус. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от БТА, пред журналисти във връзка с решението на Арбитражния съд в Париж България да плати за изработено оборудване за АЕЦ "Белене".

Такива решения засягат поколения напред, така че всички трябва да знаят с какво се ангажираме, да си дадем ясна сметка за това как може да се реализира един такъв проект, какви са възможностите и такова едно решение ще се вземе с консенсус, каза тя. Петкова посочи, че до края на годината ще се плати първата вноска по задължението. Имаме намерение това да е пълният размер на главницата, уточни тя.

Министър Петкова присъства на Шестата регионална енергийна конференция "Енергийно развитие в Югоизточна Европа: енергийна сигурност, устойчивост, инвестиции и растеж", която е днес и утре в "София Хотел Балкан". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники