Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С държавна помощ са купени 44 електромобила и хибриди, съобщи екоминистърът

Ивелина ВасилеваИвелина Василева

През миналата година с финансова помощ от държавата са купени 44 електромобила и плъг-ин хибриди, който се ползват от министерства, общини и агенции, съобщи днес министърът на екологията в оставка Ивелина Василева. От няколко дни и тя се придвижва с кола на ток.

Парите за покупка на екологичните превозни средства идват от националния доворителен екофонд и са осигурени по програмата за насърчаване на изполването на електромобили и плъг-ин хибриди. Миналата година програмата имаше бюджет от 1 млн. лева, като за тази е осигурена същата сума.

Ивелина Василева посочи, че амбициите са да се купуват не само коли, но и микробуси, други превозни средства, от полза за общините. Според министъра в оставка една от целите на програмата е да се демонстрират ползите от използването на по-чисти превозни средства.

В отговор на въпрос Василева посочи, че в България вече има стимули за покупката и употребата на електромобили, като за тях не се плаща за престой в зоните за платено паркиране, освободени са от данък, а дължимата екотакса е с 30% по-ниска. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 18 Януари 2017 11:38
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.