Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Огнян Герджиков се срещна с представители на КРИБ

Огнян Герджиков се срещна с представители на КРИБ

Икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса. Това заяви министър-председателят Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с представители на КРИБ.
 
В хода на разговора беше подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. От страна на работодателите беше поставена темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната. Премиерът се съгласи, че е необходима повече гъвкавост за решаването на този проблем и добави, че дуалното образование е добра стъпка в тази посока.
 
Министър-председателят изтъкна, че се работи по изготвянето на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Той изрази надежда в конструктивен диалог социалните партньори да успеят да постигнат съгласие по темата.
 
На срещата представителите на КРИБ акцентираха върху състоянието на българската енергетика. Посочиха, че е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни. Министърът на енергетиката Николай Павлов изрази готовност за активен диалог с всички заинтересовани страни по важните за сектора проблеми, в частност износа на електроенергия.
 
Работодателите приветстваха и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.