Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Булгаргаз": Цената на газа в България е най-изгодната в региона

Булгаргазснимка: capital.bgБулгаргаз

Цената на природния газ в България е най-изгодната в целия регион, пише "Булгаргаз" в съобщение до медиите във връзка с утвърдените нови цени на суровината от 1 април. От компанията посочват, че през 2016 година средната цена на газа за Европа е била 167 долара за 1000 куб. метра, докато за България е била 157 долара за 1000 куб. метра.

От "Булгаргаз" обясняват още, че доставната цена на "Газпром Експорт" се променя на всяко тримесечие, което налага и искането регулаторът да утвърждава нови цени. Компанията купува суровината по пазарни цени и са поискали увеличение, което е "напълно аргументирано".

"Информираме българското общество, че повишението на цената на природния газ за второто тримесечие на тази година е обосновано и е изцяло съобразено с действащите нормативни актове, регламентиращи образуването на доставните и продажните цени", категорични са от "Булгаргаз".

"Държавната компания не носи отговорност за това до каква степен рязкото поевтиняване на газа се е отразило върху цените на стоките, чието производство е свързано с тази суровина", пише в коментара на газовата компания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 04 Април 2017 09:58
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.