Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Росатом" потвърди готовността си да работи по проекта "Белене"

Вадим ТитовВадим Титов

"Росатом" потвърди готовността си да работи по проекта "Белене". Директорът на европейската част на компанията Вадим Титов участва в конференция за устойчивостта на атомната енергия у нас.

"Росатом" има различни договори с българската страна, свързани с АЕЦ "Козлодуй" – като доставка на гориво и работата по удължаване на живота на 5-и и 6-и блок, подчерта Вадим Титов. Той е категоричен, че руската компания би участвала и в проекта "Белене", като се вземат предвид настоящите отлични отношения, допълни Титов.

Той бе категоричен, че атомната енергия има много добро бъдеще.

Ако искате да развивате зелени централи без атомна енергия и да увеличите драматично броя на възобновяемите източници, това не би означавало по-голяма ефективност, но би означавало много допълнителни разходи за потребителите, допълни експертът.

Въпреки това възобновяемите източници не трябва да бъдат изключвани от енергийния микс:
Делът на възобновяемите източници – вятърни и слънчеви, не трябва да надвишава 40%, защото в противен случай не може да се гарантира устойчивост на енергийната система, каза Вадим Титов от "Росатом", като се позова на доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.