Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Куба въвеждат режим на оперативен диалог в сферата на икономиката

България и Куба въвеждат режим на оперативен диалог в сферата на икономиката

България и Куба ще предприемат реципрочни действия за постигане на още по-оперативен диалог в сферата на икономиката. За това се договориха заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и Антонио Луис Карикарте, първи вицеминистър на външната търговия и чуждестранните инвестиции на Република Куба.

Ще бъдат дадени допълнителни правомощия на служителите по търговско-икономически въпроси, а в дългосрочен план ще се работи за по-голяма честота на двустранни визити, за сметка на свикването на смесени комисии.

Двамата се обединиха около мнението, че перспективни сектори за установяване на сътрудничество между компании от двете държави са фармацевтика и биотехнологии, хранително-вкусова промишленост, производството на електроенергия от възобновяеми енергийни източници, туризъм и др. През 2017 г. са стартирали няколко проекта на български фирми, които са в процес на развитие и от които се очакват резултати, стана ясно по време на срещата.

Заместник-министър Манолев е на посещение в Куба начело на бизнес делегация от осем фирми, които ще вземат участие в едно от най-важните търговски събития в Латинска Америка и Карибския басейн - FIHAV 2017. България се представя с национален щанд на него.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.