Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За две години България слезе с 13 позиции в класацията Doing Business

За две години България слезе с 13 позиции в класацията Doing Business

За изминалите две години оценката за България в класацията Doing Business на Световната банка се е влошила с 13 позиции - докато в доклада за 2015г. тя бе на 37-о място, в разпространеното във вторник 15-то издание заема 50-о място сред общо 190 държави.

Спадът с 11 позиции само за година не се дължи на някакво драматично влошаване на средата за правене на бизнес, а по-скоро на това, че други държави са извършили реформи и са подобрили оценката си.

От приложеният почти към всички държави един и същи модел се вижда, че в София регистрирането на фирма изисква 7 процедури и 23 дни. Това е над два пъти повече от средния показател за района (10.1 дни) и несравнимо с едва половин ден в Нова Зеландия - страната под №1 в класацията.

Сред изследваните 190 държави водещите десет са:

1. Нова Зеландия
2. Сингапур
3. Дания
4. Южна Корея
5. Хонконг
6. САЩ
7. Великобритания
8. Норвегия
9. Грузия
10 Швеция.

Германия, най-голямата икономика на континента е под №20, Франция е на 31-о място след Полша (27) и Чехия (30). Русия се е изкачила на 35-а позиция. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 01 Ноември 2017 10:05
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.