Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Продажбите на нови автомобили в България скочиха с над 55% през ноември

Продажбите на нови автомобили в България скочиха с над 55% през ноември

Продажбите на нови автомобили в България през ноември са скочили с над 55%, но дори това не стига страната да е лидер по този показател в ЕС, какъвто беше през октомври. Със скок на търсенето с повече от 57 на сто номер едно е Литва.

Данните на Асоциацията на европейските производители на автомобили, разпространени днес, показват че през миналия месец в България са купени 3082 нови автомобила. За първите единадесет месеца на година са продадени 28 180 коли, което е с 23.5% по-добър показател от същия период на 2016 г. Това също е втори най-добър показател за страните от ЕС, като и според него лидер е Латвия (26.4%).

Поглед към продажбите на нови автомобили във всички страни от ЕС показва 5.9% ръст на търсенето за ноември и 4.1 на сто за първите единадесет месеца на годината.

Данните на АСЕА сочат, че от началото на годината до края на ноември в страните от ЕС са купени над 14 милиона нови автомобила. За ноември те са 1 216 702.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 14 Декември 2017 11:04
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.