Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Минималната работна заплата става 510 лева

Минималната работна заплата става 510 лева

От 1 януари 2018 г. минималната работна заплата ще стане 510 лева. Това е с 10,9% увеличение в сравнение с настоящата година, реши правителството по време на днешното редовно заседание на Министерския съвет.

По-високият размер на минималната заплата ще мотивира търсещите работа и ще допринесе за намаляване на риска от бедност сред работещите. Увеличението й отразява заявения приоритет на правителството за устойчиво повишаване на стандарта на живот.

Мотивът за повишаването на минималната работна заплата на 510 лв. е икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, информират от МС. В документите по решението е посочено и увеличаването на броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната. От 1 януари 2018 г. минималната работна часова заплата ще бъде 3,07 лв.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.