Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цената на природния газ скача с 2,75% за първото тримесечие на новата година

Цената на природния газ скача с 2,75% за първото тримесечие на новата година

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за първото тримесечие на 2018 г. Тя е с 2,75% по-висока от досегашната цена. Цените на топлинната енергия остават непроменени до края на отоплителния сезон, няма промяна и в цените на електроенергията за битовите и небитовите потребители на регулирания пазар.

В Решението на КЕВР утвърдената цена на природния газ за първото тримесечие, на която "Булгаргаз" ЕАД продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа, е в размер на 352,65 лв. на 1000 куб. м. или 33,39 лв./MWh (без акциз и ДДС). Тя е с 2,75% по-висока от досегашната цена за ІV-то тримесечие на 2017 г. и е определена въз основа на представените данни и документи и след направени изчисления съгласно прилагания ценови модел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 28 Декември 2017 16:14
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.