Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От днес левът може да се обменя в чейндж бюрата в Сърбия

От днес левът може да се обменя в чейндж бюрата в Сърбияснимка: dnevnik.bg

Българският лев и румънската лея ще могат от днес да се обменят в обменните бюра в Сърбия, според решение на Народната банка на Сърбия (НБС), цитирано от БТА. Българският лев и румънската лея ще бъдат включени в списъка с чуждестранни валути, с които банките могат да търгуват, се казва в съобщение на НБС. Българската валута ще има код BGN и цифров код 975, докато румънската лея ще има код RON и цифров код 946.

При взимането на решение за въвеждането на двете нови валути в списъка с валутите, които се обменят, Народната банка на Сърбия се е ръководила от участието и значението на Румъния и България във външнотърговския обмен на Сърбия и потенциала за развитие на икономическото сътрудничество с тези страни в предстоящия период.

Взето е под внимание и постоянното нарастване на броя на граждани на Румъния и България, които посещават Сърбия, а въвеждането на двете валути влияе стимулиращо и на реализацията на общи икономически проекти на Сърбия с България и Румъния, се казва в решението. Взето е под внимание също, че двете страни са членки на Европейския съюз.

От юни 2010 г. българите могат да пътуват до Сърбия само с личната си карта. Оттогава се наблюдава и засилен интерес за пътувания в страната както за посещение на туристически обекти, така и за кулинарен туризъм. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.