Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Сърбия ще изградят пристанищни съоръжения по Дунав за транспорт на втечнен природен газ

България и Сърбия ще изградят пристанищни съоръжения по Дунав за транспорт на втечнен природен газснимка: dnevnik.bg

България и Сърбия ще си сътрудничат в развитието на пристанищната инфраструктура по река Дунав. За целта ще бъде сключен Меморандум за разбирателство между двете държави. Това решиха на днешното си редовно заседание Министерският съвет.

Целта е новите пристанищни съоръжения да се използват за съхранението, преноса и претоварването на втечнен природен газ между двете страни. Това се прави в контекста на обявеното изграждане на газопреносна връзка между България и Сърбия, уточняват от правителството.

Освен това кабинетът одобри и подписването на споразумение между Изпълнителна агенция "Морска администрация" и Румънската морска администрация за условията и реда за извършване на проверки на плавателни съдове по Дунав в българско-румънския участък на реката. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.